SKRYT OCH SKRÄVEL

Se här vad recensenterna skrivit om mina böcker.

 

”Gävle på 1800-talet är både ett storverk och ett standardverk. Jag bugar mig …” Björn Widegren i Gefle Dagblad om ”Gävle på 1800-talet”

”Nilsson träffar mitt i prick med sina teckningar. Men det är kärlek i avtryckarfingret.” Tidningen Fabriksarbetaren om ”Halvfigurer”

”Kanske kan Gävles historia bara skrivas tråkigare, inte bättre.” Bodil Juggas i Arbetarbladet om ”Gävle på 1900-talet, 1900-1949”

”Nilsson förenar folkbildarens och lokalhistorikerns uppgifter på ett ur många aspekter föredömligt sätt. Med en engagerande berättarteknik lyfter han fram guldkorn ur Gävlebygdens historia. Som kåsör kan han jämföras med de bästa.” Henrik Ågren i Arbetarbladet om ”Gävle – den odödliga staden”

”Nilsson arbetar grundligt i arkiven och det är mycket underhållande även för andra människor än nuvarande och före detta Gävlebor.” Staffan Skott i Dagens Nyheter om ”Det hände i Gävle”

”Han vet exakt hur man berättar. Den stora branden som drabbar Gävle 1869 skildras som om vi vore med …” Bodil Juggas i Arbetarbladet om ”Gävle på 1800-talet”

”Att bokens författare är en mycket flyhänt skribent märks snabbt. Efter påbörjad läsning har man helt enkelt svårt att lägga den ifrån sig. Texten kännetecknas av inlevelse och humor, där stort och smått blandas utan att detta någonsin upplevs som tvära kast. - - - Gävleborna är i högsta grad att gratulera. Med Ulf Ivar Nilssons hjälp får de god hjälp att förstå varför staden ser ut som den gör.” Bo G Hall i Gefle Dagblad om ”Gävle på 1900-talet, 1900-1949"

”Nilsson skriver flyhänt, rappt och roligt med gott grepp om de fakta han vaskat fram!” Björn Widegren i Gefle Dagblad om ”Det hände i Gävle”

”En utmärkt tecknare med snillrika infall.” Signaturen ARL i Örebro-Kuriren om ”Pssst!”

”Ulf Ivar Nilsson är en god skribent som tar väl vara på de poänger stoffet ger och resultatet blir lättläst i bästa bemärkelse.” Weste Westeson, för Bibliotekstjänst om ”Folk och rövare i Gävle stad”

”Flyhänt och lättbegripligt berättar författaren mest om kuriösa händelser och om färgstarka, kända och okända personer. - - - Ulf Ivar Nilsson har återigen gett en bred läsekrets en mycket underhållande, intressant och annorlunda historiebok om Gästrikland. Lars Rask, Bibliotekstjänst, om ”Sant och sånt från Gästrikland”

Det finns inte särskilt många bra, aktuella tecknare i Sverige. Men Ulf Nilsson hör definitivt till den skaran.” Signaturen H G i Västmanlands Folkblad om ”Halvfigurer”

”Lätt och ledigt skrivna texter.” Rune M Lindgren fö Bibliotekstjänst om ”De hände i Gävle”

”Den produktive författaren och satitiske tecknaren Ulf Ivar Nilsson är tillbaka med ännu ett guldkorn”. Reumatikertidningen om ”Allt allt dina vänner trodde de visste men som faktiskt är alldeles fel”

”Ulf Ivars styrka är att dyrka upp de lite mer krångliga skeendena i Gävle historia. - - - Det blir gärna dramatiskt när Ulf Ivar håller i pennnan och liksom hjälper historien på traven. Han blir då en slags historiens förlossare. - - -  Folkbildning när den är som bäst.” Björn Widegren i Gefle Dagblad om ”Folk och rövare i Gävle stad”

Publicerad: 2013-03-02 08:00